25-6-2024 excursie Vleesveebedrijf Fam. Grooten

Nieuws
woensdag 3 juli 2024

25-6-2024 excursie Vleesveebedrijf en de Boerderijwinkel Fam. Grooten aan de Tienbaan Bocholtz

Met 32 dames van ZijActief bezochten we op dinsdag 25 juni het vleesveebedrijf van fam. Grooten aan de Tienbaan Bocholtz. Het was een bijzonder mooie dag. Een gedeelte ging rechtstreeks of gezamenlijk met de auto. De rest, ongeveer 19 personen gingen te voet vanuit de kerk in Bocholtz.

Op het erf van de boerderij stond koffie, thee en cake klaar en na een toepasselijk gedicht van onze vicevoorzitter Marjo kreeg Resi Grooten het woord. Ze vertelde uitgebreid over hun bedrijf dat niet alleen vleesvee voor de slacht houdt maar ook hun eigen voer verbouwt voor deze dieren. Tevens hebben zij een groot aantal landbouw- en grondverzetmachines die ook aan andere bedrijven verhuurd worden. Na de inleiding volgde de rondleiding door de stallen en was er gelegenheid voor vragen.

Tot slot konden we een kijkje nemen in de boerderijwinkel. Hier verkopen ze behalve groente en fruit, vlees en vleesproducten van eigen koeien.

Het was een hele interessante middag. Leuk om een kijkje te nemen achter de schermen van dit bedrijf.

Gonnie Vroomen

Klik HIER voor de foto’s

 

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe