5-daagse busreis naar Lüneberger Heide

Nieuws
dinsdag 15 oktober 2024

Deze reis brengt u naar het prachtige natuurgebied de Lüneburger Heide waar het elk jaargetijde anders is. Op de heide vindt u de typische jeneverbessen, kuddes schapen en geiten, oude schaapsstallen en boerderijen. Het hele jaar door kunt u hier genieten van de rust en uitgestrektheid van dit duizend jaar oude cultuurlandschap.
Tijdens deze reis verblijven we in Bergström Hotel, gelegen in de meer dan 1000 jaar oude hanzestad Lüneburg. Deze plaats is met zijn gebouwen en huizen uit de gotiek, renaissance en barok een van de mooiste steden van Duitsland. Een groot deel van de gevels is in baksteen uitgevoerd. Ook brengen we een bezoek aan de tweede stad van Duitsland, Hamburg. Hamburg heeft alles; een enorme haven, verschillende musea en het Rathaus in de Altstadt, leuke winkels en gezellige steegjes.

1e dag: Heenreis
Vanuit de opstapplaatsen Maastricht en Wittem rijden we met diverse tussenstops naar Lüneberg, waar ons hotel voor de komende 4 nachten ligt.

2e dag: Hamburg
Hamburg is de tweede stad van Duitsland, gelegen aan de rivier de Elbe. Met een lokale gids gaan we de stad verkennen. De Hanzestad heeft een grote haven en in het oude gedeelte van deze haven ligt de sfeervolle Speicherstadt, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Speicherstadt vertoont veel overeenkomsten met de oude Amsterdamse grachten: er staan prachtige pakhuizen, opgetrokken in rode baksteen, waarin nog steeds grote voorraden specerijen, tabak, cacao, koffie en thee liggen opgeslagen. Ook vindt u meer dan 2.300 bruggen in dit deel van de stad. In het centrum van Hamburg is de St. Michaeliskerk het bekijken waard en ten westen van het stadscentrum ligt de uitgaanswijk Sankt Pauli met de beroemde Reeperbahn. Na de rondleiding met een lokale gids heeft u nog vrije tijd in Hamburg.

3e dag: Lüneberg
Vanochtend hebben we een vrije ochtend in Lüneberg. Tussen 07:00 en 13:00 uur vindt voor het stadhuis de bekende wekelijkse markt plaats. Hier wacht u een enorme selectie fruit, groenten, kaas en bloemen. De vele streekkraampjes zorgen voor een authentieke marktsfeer.
’s Middags gaan we Lüneberg met een gids bekijken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef het centrum gespaard, waardoor er nog steeds een schitterend middeleeuws stadsbeeld te zien is. Overal in de binnenstad komt u de geschiedenis van de stad tegen, waarvan het belangrijkste handelsgoed het zout was, meer dan 1000 jaar werd hier zout gewonnen in de zoutziederij. De zoutwinning bezorgde de stad levendige handel, rijkdom en macht en was tijdens de Middeleeuwen één van de rijkste steden van Noord-Duitsland.

4e dag: Celle en Herrenhäuser Garten
Vandaag rijden we naar het mooie stadje Celle, dat bekend is om zijn vele vakwerkhuizen. Een aantal van deze huizen is versierd met spreuken en houtsnijwerk. In de 14e eeuw bouwden de hertogen van Brunswijk en Lüneberg het prachtige slot Celle. Onderin de hoektoren is een prachtig ingerichte kapel uit ca. 1480. Bezienswaardig zijn verder een uit 3 schepen bestaande hallenkerk, rijkelijk versiert met beelden, en het fraaie raadhuis. Op het raadhuisplein staan 2 schandpalen, waarin vroeger tijden misdadigers te kijk werden gezet. We maken hier een bustour, gevolgd door een korte rondleiding door de oude stad.
Na de lunch rijden we naar de ‘Herrenhäuser Gärten’ nabij Hannover. Een bijzondere barroktuin, die de Europese prijs van beste historische tuin heeft gewonnen.

5e dag: terugreis
Vanochtend rijden we naar Münster, een stad met een rijke en veelzijdige geschiedenis. Münster is een fascinerende bestemming die elke bezoeker boeit.
De Prinzipalmarkt met haar talloze restaurantjes en winkeltjes is het kloppende hart van het oude centrum. U vindt hier ook het historische stadhuis waar in 1648 de Vrede van Münster werd ondertekend. Vlakbij bevinden zich de St. Paulusdom en de St. Lambertuskerk, twee van de mooiste gebouwen van de stad. In de oudste handelsstraat van Münster, de Salzstraße, kunt u naar hartenlust winkelen. Na een lange tussenstop rijden we door naar Limburg voor een heerlijk afsluitend diner.

Hotel Bergström
Dit hotel ligt naast de rivier de Ilmenau, op 5 minuten lopen van het treinstation van Lüneburg. Het biedt gratis WiFi, een gratis fitnesscentrum met zwembad en 3 restaurants met terrassen aan de rivier.
Bergström Hotel Lüneburg is gevestigd in 6 historische gebouwen, die ooit watermolens, watertorens en opslagplaatsen waren. De moderne kamers zijn voorzien van een minibar en badjassen.
Mediterrane maaltijden worden geserveerd in het Marina Café, de Lüner Mühle en de Mama Rosa. Gasten kunnen kiezen uit 500 internationale wijnen, of genieten van cocktails in de pianobar van Hotel Bergström.
De fitnessruimte van Bergström Hotel Lüneburg kijkt uit over de rivier. Alle gasten kunnen gratis gebruikmaken van de spa van 400 m², met een zwembad, een Finse sauna en een solarium. Massages en schoonheidsbehandelingen kunnen vooraf tegen een vergoeding worden gereserveerd.
Het hotel ligt in de oude binnenstad van Lüneburg, op 4 minuten lopen van het stadhuis van Lüneburg.

Datum 07 – 11 april 2025
Prijs per persoon op basis van een 2-persoons kamer € 571,-
Meerprijs 1-persoons kamer € 85,-

Inbegrepen:
• Vervoer per luxe touringcar
• 4 overnachtingen op basis van half pension
• Stadstour Hamburg
• Stadstour Lüneberg
• Rondrit met kleine stadstour Celle
• Entree Herrenhäuser Gärten
• Afscheidsdiner
• SGR

Optioneel:
• Annuleringsverzekering  € 46,-
• Reisverzekering € 9,25

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met
Annie Heijnens  annie.heijnens@ziggo.nl  T: 06 81450380
Annelize Martens  annelizemartens@home.nl  T: 06 53969363

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe