We hebben gemerkt dat sinds de lockdown veel meer van onze leden aan het koken of bakken geslagen zijn. Stuur je allerleukste, allerlekkerste recept naar ZijActief Limburg en we zetten iedere week op deze plaats jouw recept.
Het zou fijn zijn als je ons het volgende laat weten:
• Werkwijze recept
• Ingrediëntenlijst
• Foto van het gerecht en/of van jezelf
• Je eigen naam en van welke afdeling jij lid bent.
Het eerste recept dat we op deze plaats met jullie willen delen is van Marly Coenen, lid van afdeling Mariahoop.
Tropische verrassing in kokos
3 eieren
250 gram suiker
400 gram bloem
300 cc karnemelk
2 pakjes bakpoeder
Klop de eieren en suiker schuimig, schenk de karnemelk erbij, meng de bloem met bakpoeder en zeef dit, klop dit onder het eimengsel.
Bakplaat (A3 formaat) met bakpapier bekleden en hierop het deegmengsel uitstrijken.
100 gram kokosrasp
100 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
Alle bestanddelen mengen en op het deegmengsel strooien.
20 minuten afbakken op 175 C in het midden van de over.
Kokos moet lichtbruin zijn.
De gebakken hete koek met 200 ml ongeslagen slagroom begieten.
Tip: geschikt voor in te vriezen.