Lid aan het woord – Tony Sieben

Nieuws
woensdag 16 oktober 2024

Deze maand stellen we het allernieuwste lid van ZijActief voor: Tony Sieben, een energieke en ondernemende dame die sinds september 2024 lid is van de afdeling Nederweert-Eind.

Tony zag in het Nederweerts Blaadje een aankondiging over een bezoek aan Paleis Het Loo en dacht meteen: “Daar wil ik bij zijn!” De reis met het openbaar vervoer zag ze echter niet zitten, dus nam ze een kijkje op de website van ZijActief. Ze ontdekte dat de activiteiten en onderwerpen haar enorm aanspraken en besloot contact op te nemen met de afdeling Nederweert-Eind. Nog geen dag later was ze al lid!

Voor haar eerste uitje met ZijActief reisde ze af naar Paleis Het Loo. Haar buurman bracht haar naar de opstapplaats en al snel voelde Tony zich helemaal op haar gemak. Ze werd direct warm ontvangen door de andere dames en had meteen een leuke klik met een vrouw uit Stramproy. Samen genoten ze van de prachtige omgeving van het paleis en onderweg was het een en al gezelligheid.

Tony vertelt: “Ik was eerder met mijn man bij Paleis Het Loo geweest, maar het was inmiddels lang geleden. Er is in de tussentijd veel veranderd en verbouwd, dus ik wilde graag nog eens gaan.” Na het verlies van haar man besloot Tony dat ze niet bij de pakken neer wilde zitten. “Ik ben heel blij dat ik de moed heb verzameld om dingen voor mezelf te gaan doen en me aan te sluiten bij een vereniging. Het is zo belangrijk voor vrouwen die alleen komen te staan om een plek te hebben waar ze erbij horen. Je hoeft je echt niet te vervelen!”

Het uitje naar het paleis overtrof haar verwachtingen. “Het was een geweldige dag,” vertelt Tony enthousiast. “We hadden makkelijk nog twee uur langer kunnen blijven om alles goed te zien! Dat het opeens afgelopen was, vond ik jammer. Maar ik ben blij dat ik deze groep heb gevonden.” Na de terugreis bracht de dame uit Stramproy haar thuis.

Na afloop had Tony contact met Anja, de voorzitter van Kring Weert, die haar vroeg hoe ze de dag had ervaren. “Dat vond ik heel attent en hartelijk,” vertelt Tony. Hoewel er op deze dag geen dames van de afdeling Nederweert-Eind aanwezig waren, heeft ze inmiddels veel van hen leren kennen tijdens de afdelingsactiviteiten. Omdat ze liever niet in het donker fietst, bieden enkele dames zelfs aan om haar op te halen en thuis te brengen. “Samen gaan is echt een fijne aanvulling. Het voelt als een warm welkom,” voegt Tony toe.

Kortom, Tony heeft haar plek gevonden bij ZijActief, waar ze met open armen werd ontvangen en geniet van de onderlinge saamhorigheid. Ze kijkt uit naar nog veel meer mooie en gezellige momenten met deze fantastische groep vrouwen.

Tony heeft nog een boodschap voor alle vrouwen: “Als je alleen komt te staan, wees dan niet bang om nieuwe stappen te zetten en je aan te sluiten bij een groep. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Samen activiteiten ondernemen, lachen en nieuwe mensen leren kennen geeft zoveel kracht en vreugde. Gun jezelf die warmte en verbondenheid, want je verdient het!”

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe