Recepten van lekkernijen die gemaakt werden door de leden voor de “Knabbel- en Babbel” proefavond:
Wraps
Philadelphia roomkaas
IJsberg sla
Kipfilet.
En dan oprollen.
Het kan ook met andere lekkere dingen.
Zalm is ook lekker of tonijn.
Groetjes Godelieve
Boerencake
Ik heb niet echt een recept ervan.
Maar…..2 x een verpakking met alle ingrediënten die erop staan mixen.
Dit doe ik in een grote ingevette springvorm 26 cm en bovenop het beslag doe ik dan het fruit. Voor de proeverij had ik appelpartjes. Maar heb ook al eens kersen ( goed uitlekken) of pruimen gedaan. En dan wat langer bakken laten dan op het pak staat.
Dit ivm het vocht dat in de cake komt door het fruit.
Met een prikker kijken of het deeg goed is.
Groetjes Martine
Quiches:
8 plakjes bladerdeeg
40 gram pijnboompitten
12 cherry tomaatjes
4 eieren
125 ml crème fraîche
10-15 basilicum blaadjes
75 gram Parmezaanse kaas
1 bol mozzarella
zout en peper
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bekleed de muffin vorm ermee. Rooster de pijnboompitten, laat afkoelen en verdeel over de quiches. Snij 8 cherrytomaten in 4 stukjes, verdeel over de quiches (1 tomaat per quiche).
Klop de eieren los, hou ongeveer een eetlepel apart in een schaaltje. Hier smeer je straks de hoekjes bladerdeeg mee in. Voeg de crème fraîche toe en klop goed door. Snij de basilicum fijn en de mozzarella in blokjes. Schep de basilicum, mozarella en Parmezaanse kaas door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het eimengsel over de quiches. Snij de overige tomaatjes in plakjes en leg op de quiches. Smeer de nog zichtbare stukjes bladerdeeg in met het achtergehouden ei.
Bak de quiches in 45 minuten gaar op 180 °C (boven- en onderwarmte). Controleer na 30 minuten of de quiches al mooi goudbruin zijn. Als dit het geval is dek je ze af met aluminium folie en laat je ze nog 15 minuten bakken. Zo garen de quiches wel verder maar verbrandt de bovenkant niet.
Laat de quiches een beetje afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Groetjes: Hilly
Kippenragout (4 tot 6 personen)
3 of 4 (enkele) kipfilets
1 pot gevogeltefond
2/3 kippen bouillon blokjes
1 zakje champignonsaus Knorr
1 potje champignons
wat roomboter
een beetje bloem
beetje citroensap
eventueel scheutje room
scheutje worchestershiresaus
beetje kerrie
pasteibakjes
Kippenbouillon maken van kipfilets en kippenbouillon blokjes.
Bouillon laten afkoelen. Roux gaat namelijk klonteren als bouillon te warm is.
Roux
Een stuk roomboter laten smelten (niet bruin laten worden) in een pan. Zo gauw roomboter gesmolten is, een flinke lepel bloem toevoegen. Het moet een min of meer gladde substantie zijn en niet te korrelig (als dat wel zo is, nog wat boter toevoegen).
Als meel helemaal is opgenomen, dan beetje bij beetje koude kippenbouillon erbij en goed blijven roeren, zodat het een mooie, gladde saus wordt. Zo lang doorgaan totdat de saus de juiste dikte heeft en dat je voldoende ragout hebt.
Intussen 250 ml koude kippenbouillon en een zakje champignonsaus maken en dit heel even laten doorkoken op laag vuur.
Vervolgens toevoegen aan de roux.
Champignons en stukjes kippenvlees toevoegen aan de roux.
Afmaken met een beetje citroen, worchestershire saus, kerrie en eventueel nog een klein beetje room.
Pasteibakjes verwarmen en vullen met de ragout.
Groetjes, Brigitte.
Zie foto’s voor nog 2 andere recepten m.n. Pindakoeken van Marjo, Courgettesoep van Margriet en Notenplaatkoek van Ellie.
En wat hebben we gesmuld!!!
Bedankt iedereen.
Bestuur: José, Ine, Margriet, Brigitte.