Truujesoep
een soep uit Blerick die tante Truuj maakte tijdens de vastelaovend.
Ik maak hem omdat ik hem heerlijk vind ouch es ’t geine vastelaovend is!
Soep voor ongeveer 8 tot 10 personen.
Ingrediënten:
1 pond gehakt half-om-half of veggie gehakt ( optioneel rookworst erbij)
2 flinke uien gesneden
1 rode paprika in blokjes
1 groene paprika in blokjes
1 gele paprika in blokjes
Een blik witte bonen in tomaten saus
3 maggi blokjes
2 runderbouillon blokjes
2 prei klein gesneden
1 ½ liter tomatensap
(Ik neem i.p.v. tomatensap een pak tomaten frito en 2 blikje tomatenstukjes)
3 tenen knoflook geperst
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel sambal
Werkwijze:
Bak het gehakt rul
Voeg dan de uien, paprika, prei en knoflook toe en bak een paar minuten.
Voeg tomatensap (of frito en 2 blikjes tomaten blokjes), witte bonen in tomatensaus en de bouillon blokjes toe.
Hierna de bruine suiker en sambal erbij.
Laat de soep wat pruttelen voeg eventueel water toe. ( rookworst erbij optioneel)
Soep nog een half uurtje op laag vuur laten staan.
Zelf proeven of er nog peper en zout bij moet.
Het lekkerste is om deze soep een dag van te voren te maken dan zijn de smaken goed ingetrokken.
Lekker met stokbrood of broodje eventueel met kruiden boter
Smakelijk eten!!
Groetjes, Yvonne