Verslag lezing NVVE

Nieuws
dinsdag 21 mei 2024

Op deze dinsdagavond mochten we 29 leden en 6 gasten verwelkomen, waaronder een afvaardiging van de lokale tv zender TV11. Wim Wolter interviewde onze spreekster Angel Kluver van de NVVE (Nederlandse Vereniging van Vrijwillige Levensbeëindiging) en maakte sfeeropnames van deze avond. Deze impressie zal worden uitgezonden op woensdag 22 mei of woensdag 29 mei op kanaal 48 van Ziggo of ga naar de site: www.tv11.nl

De lezing had als thema ‘Alles wat u wilt weten over het levenseinde’.

Een onderwerp dat nu veel in de belangstelling staat. Angela Kluver, heeft een achtergrond als juriste. Ze wist ons mee te nemen in de vele wegen/manieren die allemaal naar ons levenseinde kunnen leiden, denk hierbij aan o.a. palliatieve sedatie, euthanasie (welk een verzoek is en je niet kunt afdwingen bij de arts), maar ook aan het opmaken van een wilsverklaring (hierin kun je een behandelverbod opnemen dat je juridisch kunt afdwingen) en de noodzaak om dit met je huisarts te bespreken. Ook besprak ze de juridische mogelijkheden en consequenties voor de patiënt en zijn naasten als je niets zou regelen, denk hierbij aan een volmacht.

Dit alles wist ze ondanks de zwaarte van het onderwerp met humor te brengen. Er kon gelukkig ook nog gelachen worden.

Het was een leerzame avond waarop de deelnemers volop de gelegenheid kregen om vragen te stellen een avond die ons veel duidelijkheid verschafte over dit bewogen onderwerp.

Charlotte Beltjens

 

Agenda

Er zijn geen agenda items voor deze afdeling

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe