ZijActief Heijen Presentatie gerontoloog Tinie Kardol

Nieuws
maandag 27 mei 2024

Op 22 mei 2024 heeft Tinie Kardol een interessante lezing gegeven voor ZijActief over de vele aspecten van het actief ouder worden. In luchtige taal met indringende, soms komische verhalen en voorbeelden neemt Tinie ons mee in de verschillende fasen van het ouder worden.
Professor doctor Tinie Kardol is gerontoloog en doet grootschalig onderzoek naar het leven van ouderen. “De oudere” bestaat niet. Er is nog nooit zo’n grote diversiteit geweest aan ouderen in onze samenleving. Aan de levenslust en energie van jongere ouderen wordt weinig recht gedaan en voor kwetsbare ouderen ontbreekt het aan voldoende menskracht om hen te ondersteunen. De verhouding werkenden-gepensioneerden is aan het scheef groeien.
Ouderdom heeft de toekomst, we zijn steeds langer oud. Ouderen passen op, doen klusjes of verrichten vrijwilligerswerk. Met pensioen zijn is niet hetzelfde als uitgeblust zijn en ouderdom heeft een afloop die voor de meeste mensen zo lang mogelijk weg mag blijven.
Tinie bracht een boeiende avond zonder zwaar te doen over het ouder worden met herkenbare soms komische situaties. Kortom: Oud worden is niet voor watjes (titel van een door hem geschreven boek).

Op deze avond hebben wij tevens afscheid genomen van onze penningmeester Ellen Jans. Zij gaat ons verlaten wegens verhuizing naar Horst. Ellen bedankt voor je inzet de afgelopen jaren.

Agenda

Er zijn geen agenda items voor deze afdeling

Vul het kennisbank formulier in

Heeft jouw afdeling onlangs een leuke workshop, een boeiende lezing of andere interessante activiteiten georganiseerd? Vul dan het formulier in.

Voeg een activiteit toe